Kvalitet & Miljö

När du äter av de frukter som kommer från Rudenstams Parti AB ska du kunna vara säker på att de har odlats med kärlek men också med grundligt miljö- och kvalitetstänkande. Vi arbetar bara med odlare, producenter och leverantörer som har samma syn på hur frukt ska smaka som vi. Vi arbetar aktivt för en långsiktig och hållbar utveckling för både människa och miljö. Vi tar ansvar för människors och djurs hälsa och tär inte på naturens resurser i onödan.

Vi följer de lagar och krav som gäller för vår verksamhet. Vi strävar efter att våra transporter samt vårt lager ska ha en så liten miljöpåverkan som möjligt, exempelvis uppdaterar vi kontinuerligt vår bilpark för att de ska hålla högsta miljöklass. Vi strävar efter minskad resursanvändning. Vi väljer miljöanpassade och etiska produkter i driften av vår verksamhet. Vi försäkrar oss om att samtliga av våra medarbetare har god kompetens inom miljöområden och att alla arbetar tillsammans för att hela tiden förbättra vårt gemensamma miljöarbete.

 Vårt mål är att den frukt som plockas dagen innan ska vara hos konsument dagen efter. Frukt ska vara färsk och plockas precis när den smakar som bäst. Det har vi lärt oss genom många år i branschen och nära samarbete med våra odlare. Vi väljer samarbeten utifrån känsla för god frukt. Vi kompromissar aldrig med smaken. Om vi inleder ett samarbete med en ny odlare tar vi med oss frukten till våra återförsäljare, skär upp den på plats och låter dem smaka. Där och då. Det är för oss det enda sättet att kvalitetssäkra våra frukter till fullo. Att veta att de som ska sälja dem också tycker om smaken, då är sannolikheten stor att slutkonsumenten också gör det. Med många av våra odlare har vi jobbat så länge och tryggt tillsammans med att vi kunnat ta fram gemensamma odlingsarter, sättider och certifikat.

Certifikat & policy

IP Sigill

EKO
Klimatcertifikat
Miljöpolicy
Kvalitetspolicy

Utbildningsmaterial

Följ länken här för att ta del av utbildningsmaterial som kan vara användbart vid försäljning av jordgubbar i butik. Kontakta en säljare hos Rudenstams för lösenord.