Kunskap

Genom åren har vi samlat på oss stor kunskap om frukt, bär och grönsaker som vi gärna delar med dig.

  • ”Vi letar länge och noggrant för att hitta samarbetspartner som har samma inställning till hur frukt ska hanteras som vi. Vi jobbar tillexempel med ett packeri i Valencia, Bollo, som har arbetat med apelsiner och meloner sedan år 1922. De sorterar frukten fem-sex gånger för att kunna garantera att de bara levererar det allra bästa.”
  • ”Frukt, bär och grönsaker är aldrig så goda som under sin rätta säsong. Det gäller att plocka rätt sorts äpplesorter i rätt tid för att få fram den finaste smaken. Många vill ha Ingrid-Marie redan i september men de smakar godast i december”
  • ”Förr i världen kunde man inte köpa styckefrukt i butiken, de låg i sina lådor. Vi tog tillsammans med EPA i Ulricehamn fram konceptet om att exponera frukt nära ingången i en butik och att placera dem på sin speciella plats i en fruktavdelning”.